یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
بررسی تمامی ابعاد زندگی حضرت فاطمه(س) از رسالت‌های مهم آحاد جامعه اسلامی است

حوزه/ معاون تهذیب حوزه علمیه بوشهر گفت: بررسی تمامی ابعاد زندگی حضرت از جمله سیاسی، تربیتی و اجتماعی و عبادی با نگاه الگو برداری از ایشان یکی از رسالت‌های مهم همه آحاد جامعه خصوصا بانوان جامعه اسلامی است و با توجه به ترویج فضاهای مجازی و هجمه بسیار سنگین فرهنگ غرب با محوریت الگوسازی برای زنان جامعه اسلامی، لازم است به این مهم اهمیت بیشتری داده شود.

حجت الاسلام امید ماندگار معاون تهذیب حوزه علمیه استان بوشهر صبح امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با تبریک میلاد پر خیر و برکت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت: با توجه به نظریه روانشناسان مبنی بر اینکه ذات انسان ها در زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و ... نیازمند به الگو است تا جایی که کامل ترین انسان‌ها که اهل بیت علیهم السلام هستند نیز خود را مستثنای از این قانون نمی دانند، کما اینکه حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا می فرمایند: اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ؛ الگو و اسوه‌ی‌ نیکوی من دختر فرستاده خدا فاطمه زهرا سلام الله علیها است. حال با توجه به این نکته هر چقدر این الگو کامل تر باشد قطعا با روحیه کمال‌گرایی انسان‌ها سازگارتر خواهد بود.

وی افزود: در بین بانوان تاریخ یکی از کامل‌ترین زنان عالم که در تمام ابعاد زندگی ایشان می‌تواند به عنوان الگویی کامل برای جوامع بشری و خصوصا زنان مسلمان معرفی شود حضرت زهرا سلام علیها است. بررسی تمامی ابعاد زندگی حضرت از جمله سیاسی، تربیتی و اجتماعی و عبادی با نگاه الگو برداری از ایشان یکی از رسالت‌های مهم همه آحاد جامعه خصوصا بانوان جامعه اسلامی است و با توجه به ترویج فضاهای مجازی و هجمه بسیار سنگین فرهنگ غرب با محوریت الگوسازی برای زنان جامعه اسلامی، لازم است به این مهم اهمیت بیشتری داده شود.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان بوشهر بیان کرد: برخلاف جوسازی رسانه‌ای که نسبت به نگاه اسلام به زن وجود دارد که زن را موجودی تک بعدی و محصور در خانه معرفی می‌کند، زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان تابلوی معرفی اسلام همه این جوسازی ها را باطل می کند. از حیث عبادی کسی است امام صادق (ع) در وجه تسمیه حضرت زهرا می فرمایند: برای آن است که وقتی فاطمه زهرا (س) در محراب عبادت می‌ایستاد، نورش برای اهل آسمان می‌درخشید، همان طوری که نور ستارگان برای اهل زمین می‌درخشد.

حجت الاسلام ماندگار ادامه داد: از حیث تربیتی و زندگی فردی همین بس که شخصیت‌هایی مثل امام حسن(ع) و امام حسین(ع) که از بالاتری شخصت های تاریخی است در دامن ایشان تربیت و رشد یافته اند. از حیث سیاسی، برخورد مسئولانه نسبت به حوادث سیاسی یکی از رسالتهای تک تک آحاد جامعه خصوصا زنان جامعه است که در سیره حضرت زهرا این اثرگزاری را به عینه می توانیم ببینیم که با وجود اشتغلات معتدد و خستگی‌های ناشی از کارهای روزانه در صحنه‌های دفاع از رهبری و مدیریت سیاسی جامعه تمام قد حاضر می شود تا جایی که جان خود را فدای دفاع از آن می‌کند نه به این نگاه که همسر اوست این حرکت را انجام می دهد بلکه به این نگاه که حضرت علی علیه السلام امام و رهبر جامعه است.

وی با اشاره به نقش خطبه فدکیه در اثبات حقانیت شیعه گفت: جهت معیار سنجی اثرگزاری سیاسی حضرت زهرا سلام الله علیها می توان به خطبه فدکیه ایشان اشاره ای داشت که حضرت با حضور در مسجد، یکی از مهمترین اسناد تاریخی به جهت اثبات حقانیت شیعه را به یادگار گذاشتند. که در این خطبه حضرت با تشریح جایگاه ویژه اهل بیت از منظر قرآن و سنت نبوی و بیان مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و حق کشی‌هایی که نسبت به ایشان روا داشته شده، حقانیت این حرکت سیاسی خود و اهل بیت را به جهت اولویت در رهبری و هدایت سیاسی و معنوی جامعه را به اثبات می رسانند.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان بوشهر در خصوص اینکه حضرت فاطمه(س) چه نقشی در تبیین جایگاه ولایت داشتند اظهار داشت: تبیین یکی از رسالت‌هایی است که در همه حوادث می‌تواند عامل بقای آن حادثه باشد. در مورد جایگاه ولایت نیز با وجود تاکیدهای فراوان رسول مکرم اسلام در زمان حیاتشان در مورد ولایت و امامت بعد از خودشان و انحرافاتی که بعد از وفات ایشان اتفاق افتاد اگر نقش آفرینی حضرت زهرا سلام علیها در تبیین جایگاه ولایت و امامت به صورت خطبه‌ها و حضور به درب خانه مهاجرین و انصار و یادآوری حوادث زمان پیامبر نبود بقا و ادامه تفکر ولایی شیعه سخت و دشوار بلکه محال بود.

حجت الاسلام ماندگار در پاسخ به این سوال که زنان و دختران جامعه از زهد و ساده‌زیستی حضرت زهرا(س) چه الگویی باید بگیرند گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها با وجود اینکه می توانستد زندگی مرفه و تجملاتی را به خاطر جایگاه اجتماعی و سیاسی و اقتصادی پدر و همسرشان داشته باشند ولی با زندگی ساده و بدون تجملات خود، نشان دادند که ارزش های واقعی در زندگی معنوی و اخلاقی نهفته است، نه در مادیات. کلید فهم و رسید به این نوع از سبک زندگی در قناعت، توجه به ارزش‌های اخلاقی، ایثار و دیگران را بر خود اولویت دادن است که همه این ویژگی‌ها را در تمام زندگی ایشان می شود یافت.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha